Studio Laar

Jezelf zijn en uiten

Vanaf kinds af aan had ik al een hele actieve innerlijke wereld. Ik wilde altijd creatief bezig zijn. Met mijn handen in de verf, in de haren, alles kwam er onder te zitten. Ik herinner mij nog goed dat ik kunstenaar wilde worden. Mijn interesse gebied is door de jaren heen op het artistieke vlak ontwikkeld in werk maken door jezelf te uiten. Werk dat gaat over emoties uiten, in het moment leren zijn en over jezelf uitdrukken. Ook gaat mijn werk over genieten, blijven spelen en dansen. Als je ouder wordt raak je soms dat stukje kwijt, je vergeet hoe het moet of je neemt er simpel weg geen tijd meer voor. In de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving die ik volg, ik zit in mijn afstudeer jaar, heb ik mijn artistieke visueel essay hierover geschreven, artistiek onderzoek en werk hierover gemaakt. Mijn passie gevonden in mijzelf uiten en dat ik het fantastisch vind om dit ook met anderen te delen. Delen door middel van het verkopen van mijn werken, door werk maken in opdracht maar ook workshops doen in kleine groepen met de technieken die ik gebruik. Jezelf uiten, jezelf zijn. Echt alles mag er zijn 

Over mijn kunst

Vroeger moest alles, tussen aanhalingstekens, mooi zijn. Vooral van mijzelf en waren meningen van anderen belangrijk. Ik heb geleerd dat als je je niet hecht aan het resultaat van je handelen, maar aan het proces, de ervaring, het gevoel en in het moment genieten. Dat je dan eeuwige rust zult ervaren.

Het gaat voor mij in mijn artistieke werk over de ruimte zoeken in mijzelf en mijn omgeving. Over de beweging, de dans van het materiaal en het uiten van mijn emoties. Het gaat over in het moment zijn in de gebaren die ik uit. De dialoog aan gaan met het materiaal. De titel van mijn actuele werk is Shinrin-Yoku wat Japans is en betekend  ‘Baden in het Bos’. Men zegt dit in Japan om het gevoel van ontspanning als je in de natuur bent te omschrijven. Dat je naar het bos of een plek toe gaat met het doel om te ontspannen of om de gezondheid te verbeteren. 

Voor mij is zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid erg belangrijk. Ik denk dat het voor iedereen van belang is dat je body mind and soul in balans is. Dat je kunt genieten in het leven. In mijn werk ga ik stralend, spelend en dansend over het doek. Je laten meevoeren. Jezelf uiten. Verdwijnen in een trance van rust en beweging. Ik heb mijzelf teruggevonden in mijn proces en een vorm waarin ik mijzelf kan uiten. Ik heb toegestaan dat ik mijzelf mag zijn, mezelf geaccepteerd en geniet van het creëren. Ik ervaar rust en blijdschap. Dit gun ik jou ook.

.

Get yourself

Unique intuitive art piece

Small piece

€60-120

Je kunt diverse bestaande werken bij mij kopen (A6 t/m A4 formaat) met en zonder lijst. Samen kunnen we kijken waar jij naar op zoek bent en wat ik voor jou kan betekenen. 

Big piece

€220

Je kunt diverse bestaande werken bij mij kopen (vanaf A3 formaat) met en zonder lijst. Samen kunnen we kijken waar jij naar op zoek bent en wat ik voor jou kan betekenen. 

Special piece

vanaf €220

Speciaal voor jou afgestemd artistiek uniek kunstwerk met een intuïtieve boodschap speciaal voor jou.

 

Facts about the art

  • Het is intuïtief artistiek werk wat voorbij aan het denken gaat. Er word verbinding met het diepste zelf, het onderbewuste energetische gemaakt
  • Diverse technieken, kennis m.b.t. het materiaal Oost Indische Inkt word toegepastLaat je meenemen in een journey van verschillende gevoelens, bewegingen die over het papier dansen
  • Door met het werk te verbinden kun je leren spelen en genieten in het moment
  • Het artistieke werk is vanuit de kunstenaar zelf gemaakt of speciaal afgestemd op jouw als koper, hier komt ook een speciale brief met boodschap mij in tune with you and the art piece.

Ontdek de ervaringen van anderen

Ik zie de eenvoud en de ruimte, de zwarte schiften. Ze doen Japans kalligrafisch aan. Dansende tekens. Een dans over je papier. Ik zie het karakter in de werken. Je laat zien ‘je hoeft niet snel, je mag vertragen’. De bewegingen zijn spontaan, je werk issues sterk. 

J.

Kunstenares

In je werken zie ik heel sterk dat het gaat om het gebaar. De fysieke actie van het maken. Het lege vlak roept en je handhaaft de leegte goed. Je gaat een dialoog aan met het materiaal. Het kalligrafische spel van lijnen en dat je ernaar streeft dat het min of meer onbewust al handelend aan je ogen voordoet spreekt mij aan.

M.

Docent van HBO opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Je prachtige werk heb ik gekocht zonder lijst. Zelf heb ik het  in een lijst gedaan passend bij mijn interieur. Het werk hangt op een opvallende plek in huis. We krijgen er veel vragen over en dat alleen al vinden we heel erg leuk. Het werk van jou Lara komt binnen bij ons en anderen, we danken jou hier voor. Je neemt mensen mee op een dansend avontuur met lijnen symbolen en tekens. We blijven kijken en ontdekken

W.

Kunstenares & Kunst koper

Are you interested?