Wil jij een LEAP sessie ervaren? →

NL / EN

Intuitive art from the soul

Jezelf zijn en uiten

Vanaf kinds af aan had ik al een hele actieve innerlijke wereld en leef ik intuïtief. Ik wilde altijd creatief bezig zijn. Met mijn handen in de verf, in de haren, alles kwam er onder te zitten. Ik herinner mij nog goed dat ik kunstenaar wilde worden. Mijn interesse gebied is door de jaren heen op het artistieke vlak ontwikkeld. Ik ben artistiek werk gaan maken door mijzelf te uiten op doek. Werken maken dat gaat over emoties uiten, in het moment leren zijn en over jezelf uitdrukken. Ook gaat mijn werk over genieten, blijven spelen en dansen. Vanuit het dansen ontstonden intuitive schilderijen en verhalen van de ziel. Als je ouder wordt raak je soms dat stukje kwijt, het genieten, spelen en dansen. Het lijkt alsof je vergeet hoe het moet of je neemt er simpel weg geen tijd meer voor. In de HBO studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving die ik heb afgerond heb ik een jaar onderzoek gedaan naar deze kunstvorm en nog steeds doe ik dit heel erg veel. Hier heb ik mijn passie gevonden, in mijzelf uiten en dat ik het fantastisch vind om dit ook met anderen te delen om hen te inspireren. Delen doe ik door middel van het tentoonstellen en verkopen van mijn werken. Je kunt bestaande werken kopen via mijn Instagram account Studio.Laar of door mij een mail te sturen. Je kunt ook werken laten maken door mij afgestemd op jouw ziel. Ook geef ik workshops in wat ik doe, de technieken die ik gebruik om jezelf, een groep, te leren uiten in alles wat er mag zijn.

Over mijn kunst

Vroeger moest alles, tussen aanhalingstekens, mooi zijn. Vooral van mijzelf en waren meningen van anderen belangrijk. Ik heb geleerd dat als je je niet hecht aan het resultaat van je handelen, maar aan het proces, de ervaring, het gevoel en in het moment genieten. Dat je dan eeuwige rust kunt ervaren.

Het gaat voor mij in mijn artistieke werk over de ruimte zoeken in mijzelf en mijn omgeving. Over de beweging, de dans van het materiaal en het uiten van mijn emoties. Het gaat over in het moment zijn in de gebaren die ik uit. De dialoog aan gaan met het materiaal. De titel van mijn geëxposeerde werk van 2022 was Shinrin-Yoku wat Japans is en betekent  ‘Baden in het Bos’. Men zegt dit in Japan om het gevoel van ontspanning als je in de natuur bent te omschrijven. Dat je naar het bos of een plek toe gaat met het doel om te ontspannen of om de gezondheid te verbeteren. 

Voor mij is zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid erg belangrijk. Ik denk dat het voor iedereen van belang is dat je body mind and soul in balans is. Mijn geëxposeerde werk van 2023 ging over de dans en intimiteit tussen zielen en het doek. Dat we kunnen genieten in het leven van alles, echt de kleinste dingen, samen en alleen. In mijn werk ga ik stralend, spelend en dansend over het doek. Je kunt je laten meevoeren. Jezelf uiten. Verdwijnen in een trance van rust en beweging. Ik heb mijzelf teruggevonden in mijn proces en een vorm waarin ik mijzelf kan uiten. Ik heb toegestaan dat ik mijzelf mag zijn, mezelf geaccepteerd en geniet van het creëren. Ik ervaar rust en blijdschap. Dit gun ik jou ook om te doen of te ervaren door te kijken naar een kunstwerk die resoneert met jou of speciaal voor jou is gemaakt.

Geef jezelf

Unique intuitieve kunst

EXISTING ART

€60-220

Je kunt diverse bestaande werken bij mij kopen (A6 t/m A2 formaat) met en zonder lijst. Samen kunnen we kijken waar jij naar op zoek bent en wat ik voor jou kan betekenen. 

INTUITIVE

SOUL ART

€220

Speciaal op jouw ziel afgestemd artistiek uniek kunstwerk met een intuïtieve boodschap doorgegeven via jouw ziel speciaal voor jou uitgewerkt

WORKSHOPS & MASTERCLASS

in overleg

Nodig mij uit voor een workshop voor jouw samengestelde groep of voor een masterclass op een school, event of andere locatie. Leer over uiten, intuïtief, expressie, zielskunst, verbinden met jezelf en hoe ik dit heb gedaan.

Feiten over de kunst

  • Het is intuïtief artistiek werk wat voorbij aan het denken gaat. Er word verbinding met het de ziel, het onderbewuste en energie.
  • Diverse technieken, kennis m.b.t. het materiaal Oost Indische Inkt word toegepast
  • Laat je meenemen in een journey van verschillende gevoelens, bewegingen die over het papier dansen
  • Door met het werk te verbinden kun je leren spelen en genieten in het moment
  • Het artistieke werk is vanuit de kunstenaar zelf gemaakt of speciaal afgestemd op jouw ziel als koper, hier komt ook een speciale brief met boodschap bij in afgestemd op jou en het kunstwerk
  • Je kunt ook een tatoeage ontwerp laten maken en ik kan je verbinden met een tatoeëerder de dit ceremonieel kan zetten speciaal voor jou.

Ontdek de ervaringen van anderen

Ik zie de eenvoud en de ruimte, de zwarte schiften. Ze doen aan als oud Japanse kalligrafie. Dansende tekens. Een dans over je papieren. Ik zie het karakter in de werken. Je laat zien ‘je hoeft niet snel, je mag vertragen’. De bewegingen zijn spontaan, je werk is sterk. Je werk is kunst.

J.

Kunstenares

In je werken zie ik heel sterk dat het gaat om het gebaar. De fysieke actie van het maken. Het lege vlak roept en je handhaaft de leegte goed. Je gaat een dialoog aan met het materiaal. Het kalligrafische spel van lijnen en dat je ernaar streeft dat het min of meer onbewust al handelend aan je ogen voordoet spreekt mij aan.

M.

Docent van HBO opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Je prachtige werk heb ik gekocht zonder lijst. Zelf heb ik het  in een lijst gedaan passend bij mijn interieur. Het werk hangt op een opvallende plek in huis. We krijgen er veel vragen over en dat alleen al vinden we heel erg leuk. Het werk van jou Lara komt binnen bij ons en anderen, we danken jou hier voor. Je neemt mensen mee op een dansend avontuur met lijnen symbolen en tekens. We blijven kijken en ontdekken

W.

Kunstenares & Kunst koper

Ben je geïnteresseerd?