Studio Laar

Jezelf zijn en jezelf uiten

Vanaf kinds af aan had ik al een hele actieve innerlijke wereld. Ik wilde altijd creatief bezig zijn. Met mijn handen in de verf, in de haren, alles kwam er onder te zitten. Ik herinner mij nog goed dat ik kunstenaar wilde worden. Mijn interesse gebied is door de jaren heen op het artistieke vlak ontwikkeld in werk maken door jezelf te uiten. Werk dat gaat over emoties uiten, in het moment leren zijn en over jezelf uitdrukken. Ook gaat mijn werk over genieten, blijven spelen en dansen. Als je ouder wordt raak je soms dat stukje kwijt, je vergeet hoe het moet of je neemt er simpel weg geen tijd meer voor. In de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving die ik volg, ik zit in mijn afstudeer jaar, heb ik mijn artistieke visueel essay hierover geschreven, artistiek onderzoek en werk hierover gemaakt. Mijn passie gevonden in mijzelf uiten en dat ik het fantastisch vind om dit ook met anderen te delen. Delen door middel van het verkopen van mijn werken, door werk maken in opdracht maar ook workshops doen in kleine groepen met de technieken die ik gebruik. Jezelf uiten, jezelf zijn. Echt alles mag er zijn 

Over mijn kunst

Vroeger moest alles, tussen aanhalingstekens, mooi zijn. Vooral van mijzelf en waren meningen van anderen belangrijk. Ik heb geleerd dat als je je niet hecht aan het resultaat van je handelen, maar aan het proces, de ervaring, het gevoel en in het moment genieten. Dat je dan eeuwige rust zult ervaren.

Het gaat voor mij in mijn artistieke werk over de ruimte zoeken in mijzelf en mijn omgeving. Over de beweging, de dans van het materiaal en het uiten van mijn emoties. Het gaat over in het moment zijn in de gebaren die ik uit. De dialoog aan gaan met het materiaal. De titel van mijn actuele werk is Shinrin-Yoku wat Japans is en betekend  ‘Baden in het Bos’. Men zegt dit in Japan om het gevoel van ontspanning als je in de natuur bent te omschrijven. Dat je naar het bos of een plek toe gaat met het doel om te ontspannen of om de gezondheid te verbeteren. 

Voor mij is zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid erg belangrijk. Ik denk dat het voor iedereen van belang is dat je body mind and soul in balans is. Dat je kunt genieten in het leven. In mijn werk ga ik stralend, spelend en dansend over het doek. Je laten meevoeren. Jezelf uiten. Verdwijnen in een trance van rust en beweging. Ik heb mijzelf teruggevonden in mijn proces en een vorm waarin ik mijzelf kan uiten. Ik heb toegestaan dat ik mijzelf mag zijn, mezelf geaccepteerd en geniet van het creëren. Ik ervaar rust en blijdschap. Dit gun ik jou ook.

.

Mijn pakketten

En alle mogelijkheden

Ik heb verschillende pakketten samen gesteld waaruit je kunt kiezen. Altijd is er mogelijkheid tot ontwikkeling. Zo ben ik flexibel en kunnen we ook speciaal iets voor jou samenstellen wat misschien beter past. 

Kunstwerk

vanaf €160

Je kunt diverse bestaande werken bij mij kopen met en zonder lijst of in opdracht een werk laten maken door mij. 

We zullen vooraf eerst een gesprek hebben over waar jij naar op zoek bent en wat ik voor jou kan betekenen. 

 Ben je benieuwd naar werken die op dit moment te koop zijn? Check mijn artistieke Instagram @Studio.Laar of stuur mij en berichtje

Kunst sessie

€220

Abstract en figuratief schilderen/ tekenen om jezelf te leren uiten. Jezelf zijn en accepteren zoals jij bent. Dit is inclusief meditatie en coaching sessie. Je gaat de diepte in met jezelf en leert verbinden met jezelf. Je leert weer plezier hebben in spelen, dansen en maken van artistiek werk.

Deze workshop duurt inclusief pauze 3 uren.

Workshop

€600

Je kunt mij inhuren voor een workshop. Deze workshop wordt speciaal aangepast op jouw wensen voor jouw doelgroep.Denk aan workshops voor kunsteducatie en retreats of groepen (vrienden). 

De workshop gaat over intuïtief artistiek werk maken. Dit kan zowel een abstract als figuratief werk zijn. Bij deze workshop krijg je les over materialen, technieken, een stukje kunstgeschiedenis en vooral heel veel maak plezier en genieten in het moment.

Een workshop is voor minimaal 6 personen en maximaal 26 personen. De workshop duurt inclusief pauze 3 uren.

Waarom een workshop of sessie?

  • Tijdens intuïtief artistiek werken ga je voorbij aan het denken en verbind je jezelf weer met jouw onderbewuste
  • Je leert diverse technieken en krijgt kennis over materialen
  • Stukje kunstgeschiedenis
  • Je leert weer spelen en genieten in het moment
  • Geeft jou de mogelijkheid om echt op te ruimen in jezelf zodat jij de beste versie van jezelf kan zijn
  • Er wordt aan je zelfbeeld gewerkt.
  • Je leert je eigen werk (en dat van anderen) te beschouwen 
  • Je krijgt jouw werk mee die jij hebt gemaakt

Ontdek de ervaringen van anderen

Ik zie de eenvoud en de ruimte, de zwarte schiften. Ze doen Japans kalligrafisch aan. Dansende tekens. Een dans over je papier. Ik zie het karakter in de werken. Je laat zien ‘je hoeft niet snel, je mag vertragen’. De bewegingen zijn spontaan, je werk issues sterk. 

J.

Kunstenares

In je werken zie ik heel sterk dat het gaat om het gebaar. De fysieke actie van het maken. Het lege vlak roept en je handhaaft de leegte goed. Je gaat een dialoog aan met het materiaal. Het kalligrafische spel van lijnen en dat je ernaar streeft dat het min of meer onbewust al handelend aan je ogen voordoet spreekt mij aan.

M.

Docent van HBO opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Je hebt geduld, je snapt ons, je luisterd naar ons en dat is heel fijn en watt ik ook heel fijn of prettig eigenlijk ja, dat je ons allemaal ziet, allemaal, de stille, de drukke en de personen daar tussen in. Je ziet iedereen. Ik wou dat je altijd les kon geven, of mijn begeleider waas! Dat zou zo cool zijn! Er is een fijne balans tussen artistiek werken en de theorie ervan. Dankjewel!

Leerling van MBO niveau 4

Workshop schilderen: Psychologisch Zelfportret

Ben jij enthousiast en voel jij je geroepen?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!