Human Design

Leer jouw design kennen en leven

Zijn we niet allemaal op zoek naar onszelf? Soms hoor je mensen zeggen dat dit een zware tocht wordt, je eerst helemaal in de knoop moet zitten om te ontdekken hoe jij je wel of niet wilt voelen. Wil jij weten hoe je jouw leven kunt leven met de minste weerstand? Human Design helpt jou daarbij

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw kwaliteiten en valkuilen. Het toont je op welke manier jij als het ware geprogrammeerd bent en wat jou uniek maakt als mens. Daarnaast toont het ook wat het beste past bij jou. Dit systeem is te gebruiken als tool om de beste versie van jezelf te worden, namelijk jezelf! Je echte pure zelf zijn vanuit je kern om optimaal te functioneren en genieten van het leven, jouw leven.

Human Design is een gecombineerd model waarin de belangrijkste spirituele leringen zoals astrologie, het chakra systeem, I-Ching, de Kabbalah en de wetenschap verwerkt zijn. Nu denk je misschien, de wetenschap? Dat klopt want het systeem werkt ook met kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde. Het is een ontzettend complex systeem, wat de belangrijkste en vaak eeuwenoude inzichten uit zowel de Westerse als Oosterse wereld combineert. Het geeft ons het meest geavanceerde en gedetailleerde inzicht in de werking van de mens: ons zelf. Hoe mooi is dat! Een model waarin het natuurlijke (wetenschap) en het bovennatuurlijke samen komen op één plaats.

Jij bent uniek

En hebt je eigen rol in het geheel

Iedereen, elk mens, is écht uniek! Wat krijgen we mee van jongs af aan, wat er verwacht wordt van ons. We moeten overal goed n zijn en streven allen ongeveer hetzelfde doel na voor een lange poos, soms levenslang. We willen allemaal een goede baan, een fijn huis een fijne relatie, een strak lichaam zoals het maatschappelijke schoonheidsideaal, de wereld over reizen, een sociaal leven en nog veel meer. We passen ons aan als een kameleon omdat we bang zijn om ‘anders’ te zijn of simpelweg gewoon niet beter weten.

Human Design gaat ervanuit dat ieder mens uniek is en een eigen rol heeft in het geheel. Deze rol wordt bepaald op het moment van de geboorte. Dit betekent absoluut NIET dat je rol en daarbij misschien lot al vastliggen. Soms heb je een rol onbewust aangenomen die eigenlijk niet bij je past, omdat het je uitput, energie kost en dan zul je daarin steeds meer weerstand voelen. Je wilt, neem ik aan, veel liever balans, plezier, rust, energie en flow ervaren? Hoe fijn zou het zijn om jouw eigen unieke design, je ware zelf te kunnen leven?

Wat kan ik met Human Design?

Een handleiding van jezelf

Deze blauwdruk van jezelf kun je zien als handleiding. Deze helpt jouw antwoorden te vinden op belangrijke vragen zoals wie ben ik, waar liggen mijn krachten en waar mijn valkuilen? Het is een basis van waaruit jij zelfstandig kunt verder experimenteren of in begeleid kan worden.

Je hoeft er niets voor te geloven. Je hoeft niets aan te nemen als waarheid. Je hoeft je er niet op blind te staren. Kijk naar de suggesties, wat kan je ermee doen en wat wil je ermee doen. Wat is wat jij wilt, wat wil je voelen en wat zijn dan jouw persoonlijke doelen. Wat wil jij bereiken en met die doelen kijk je naar jouw design. Zie het als een navigatiesysteem.

Hoe gebruik ik het dan?

Met Human design vind je de weg naar jezelf

Zoals ik noemde, zie het als een navigatiesysteem die jou kan helpen de weg naar jezelf weer terug te vinden. Natuurlijk kun je de weg naar jezelf (proberen) te vinden, met een kompas of een old school landkaart. Wel is een navigatiesysteem sneller, makkelijker en duidelijker.

Als we het nu toch hebben over navigeren laten we dan als voorbeeld een bus nemen. Wie zit er achter het stuur van jouw bus (wat symbool staat van jezelf en jouw leven). En stuurt jouw stuur je de kant op die jij wil of die jij niet wilt? Jij bepaalt welke kant jij op gaat, welke weg je inslaat of niet. Jij bent de bestuurder, de baas en regisseur van jouw eigen zelf en leven. Jij bepaalt, Human Design legt je niets op maar daagt je uit om stapje voor stapje de ontdekkingsreis met jezelf aan te gaan wat wel en niet werkt voor jou. Je kunt het gebruiken om mee te experimenteren en vooral om de beste versie van jezelf te worden, de pure echt jij, simpel weg jezelf.

Hoe bereken je een persoonlijk design?

Op basis van jouw geboortedatum, tijd en plaats kan jouw unieke design berekend worden. Ook wel jouw unieke blauwdruk genoemd. Deze blauwdruk geeft inzichten over jou, wie jij bent in de kern, de pure basis en is daarmee een tool voor zelfontwikkeling. Deze blauwdruk bestaat uit negen centrums en 64 poorten en 36 verschillende kanalen.

Wat laat jouw Human Design (blauwdruk) zien:

  • Type: Tot welke van de 5 types jij behoort.
  • Strategy: Welke strategie bij jou hoort.
  • Inner authority: Hoe jij het beste keuzes kunt maken.
  • Profile: Voor welke rol jij bestemd bent in dit leven en hoe je je leven kunt leven samen met anderen.
  • Definition: Hoe energie beweegt tussen jou en ander en daarnaast wat jij zoekt in de ander.
  • Incarnation cross: Waarom je hier bent, persoonlijk of wereldse missie.
  • Not-self theme: Welke emotie je voelt als jij je design niet leeft en wat niet past bij jou.
We kijken naar je negen centrums of deze wel/ niet zijn ingekleurd. Welke kanalen en poorten wel/ niet geactiveerd zijn en een rol spelen in jouw leven. Zoals je misschien merkt is het een aardig ingewikkeld en complex systeem. Om deze reden wordt alles voor jou uitgewerkt tot een fijne handleiding (e-book) en krijg je een online reading via een video call waarbij alles wordt uitgelegd en al je vragen worden beantwoord.

Wat maakt Human Design uniek?

Een kijkje in jouw aller diepste zelf

Deze blauwdruk geeft een kijkje in jouw aller diepste zelf. In tegenstelling tot andere tools en systemen die andersom werken. Er zijn natuurlijk oneindig veel tools en mogelijke sessies zoals hypnose die inzicht geven in de onbewuste en bewuste patronen die we in de loop van de jaren in ons leven hebben ontwikkeld. We kunnen deze beperkende overtuigingen veranderen of loslaten. Human Design werkt van binnenuit. Het gaat er om wil jij bent vanbinnen, daar begint alles.

We starten met één reading, het startpunt en de kennismaking met Human Design. Je krijgt een uitgewerkte versie van jouw blauwdruk wat je veel handvaten en inzichten zullen geven. Een ware handleiding. Hiermee kun je zelf aan de slag, stap voor stap onderzoeken wat wel en niet werkt. Het gaat om experimenteren en ervaren wat wel werkt en daarmee verder. Jij bent de baas wat je wilt mee nemen en loslaten. Je hebt maar één ding nodig en dat is een open houding. Dit betekent dat jij open staat en daarmee nieuwsgierig bent om zelf te onderzoeken wie jij bent.

Je kunt ervoor kiezen om een tweede reading te doen die verdiepend is en/ of coaching en/ of hypnose sessies eraan te koppelen of een pakket op maat gemaakt speciaal voor jou. We gaan dan vanuit jouw blauwdruk werken om jouw ware, beste, pure en echte zelf naar voren te halen zodat jij kunt stralen. Je mag vertrouwen op jezelf en je beste leven, leven want dat verdien jij.

‘Gewoon’ naar je
gevoel luisteren?

Je hebt vast wel eens gehoord of in jezelf gedacht: luister ‘gewoon’ naar je gevoel en wees ‘gewoon’ jezelf. Iets met, gemakkelijker gezegd dan gedaan? Want het lijkt toch allemaal zo makkelijk om ‘gewoon’ te voelen en jezelf te zijn… maar waarom is dit voor velen juist zo moeilijk? Dit komt eigenlijk omdat we leven in een constant veranderende wereld waarin onze rol steeds veranderlijk is.

Laten we beginnen met wie wij zijn. Dat is eigenlijk niet los te zien van onze omgeving. Misschien als je dit leest bestaat de kans dat het voor jou soms lastig is om te voelen wie jij bent, welke emoties van jou zijn, wat van de ander is, welke keuzes je maakt omdat jij dat diep van binnen wilt of omdat je (onbewust) denkt dat dat is wat jouw omgeving verwacht van jou.

Vanaf kinds af aan heeft je omgeving al invloed op wie jij bent. Al je ervaringen, positief of negatief, vormen je kaders. We leren wat goed en slecht is, hoe we ons moeten gedragen om succesvol te zijn of om goedkeuring te krijgen van een ander. Dit is allemaal aangeleerd gedrag (conditionering).

Graag gebruik ik het voorbeeld een ui. Een ui heeft veel lagen, en de kern van de ui is wie jij diep van binnen bent. De buitenste schil weerspiegelt wat jij van jezelf laat zien. De lagen die hiertussen zitten, bevatten een combinatie van bewuste en onbewuste patronen en overtuigen. En staan tussen jouw diepste kern (jouw echte zelf) en wat jij daarvan laat zien aan de buitenwereld.

Human Design Pakketten

Mogelijkheden voor een Human Design

Alle pakketten zijn 1 op 1 en altijd nog uit te bereiden naar met meer coaching sessies (t.w.v. €180). Elk pakket wordt op maat gemaakt speciaal voor jou. Je maakt kennis met jouw persoonlijke Human Design door middel van een speciaal voor jou ontwikkeld e-book. Je leert jezelf beter kennen, hoe jij de beste beslissingen kunt maken en wat jouw valkuilen en kwaliteiten zijn. Je leert wat jou uniek maakt en hoe jij jouw dromen en doelen werkelijkheid kunt maken. Je krijgt door Human Design inzicht in hoe jouw energie werkt waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf. 

E-book

€85

Een op maat gemaakt e-book speciaal voor jou

E-book +

online reading

€185

Een op maat gemaakt e-book speciaal voor jou plus een online reading (uitleg) en ruimte voor vragen en meer verdiepende tips voor jou via Zoom

Traject

vanaf €600

Op maat gemaakt coaching traject van 3 fysieke en/ of online contact momenten met coaching en meer.

 

Mijn ervaring met Human Design

Is er iets mis met mij?

De wereld waarin we leven is een plek waar we in ALLES goed moeten zijn. Daar zijn de schoolsystemen op ingericht, iedereen moet aan eenzelfde standaard voldoen. We moeten al op hele jonge leeftijd goed kunnen rekenen en talen spreken/ schrijven. Je moet alles kunnen, dus als je in 1 ding niet meekomt, wat dan? Onvoldoende, je gaat bijles nemen, harder werken maar wat nou als je daar gewoon niet beter in wordt? Of wat nou als je niet rustig aan een tafel kunt zitten, steeds in de lessen zit te dagdromen, wegdroomt, afgeleid raakt? Dan krijg je een diagnose en medicatie voorgeschreven.

Hoe is dit voor een kind? Ingewikkeld want ‘er is iets mis met mij’. Dit brengt onzekerheden met zich mee, limitatie en blokkades. Begrijp mij niet verkeerd, uiteraard kan een diagnose of medicijn helpend zijn en soms ook niet. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik de diagnose ‘concentratiestoornis’ gekregen met daarbij medicatie om te focussen. Na jaren gestopt te zijn, op mijn onderbuikgevoel te gaan leven volgens mijn Human Design, hoe mijn energie werkt en dit te volgen voel ik mij zoveel meer verbonden elke dag. Elke keer als je kiest voor je gevoel, het gevoel dat weet wat kloppend en goed is voor jou, dat is zo fijn!

Keuzes maken vanuit onze mind wordt op school geleerd. Het ‘logisch’ nadenken. Wat nou als jouw design, jouw energie heel anders werkt en je niet resoneert met het hoofd denken. Nog interessanter, ik heb al zoveel design inmiddels uitgewerkt voor mensen en geen 1 hoofd denker ontmoet. We zijn allemaal uniek met onze kwaliteiten en open centra’s, wat sommigen valkuilen noemen maar ik zie eigenlijk alleen powers. Ik kwam achter mijn open centra’s, die zogenaamde ‘valkuilen’ en heb/ maak hiervan krachten. Kwetsbaarheid, openheid is krachtig.

Onze levensenergie bevindt zich in onze kern en manifesteert zich vervolgens aan de buitenkant (denk aan de ui). Deze beweging van energie is het krachtigst als de binnen- en buitenkant overeenkomen. Wanneer er afstand komt tussen onze kern en buitenkant staan we steeds minder in verbinding met ons zelf.

Zie jouw energie, wie jij bent, als een waterval. Als het water in een rechte lijn naar beneden stroomt, zal de stroming het sterkst zijn. Wanneer er allerlei omwegen, obstakels, blokkades zijn, zal er steeds minder water overblijven tot het water op een dag stopt met stromen. Dan sta je letterlijk stil, ben je op en stroom je niet meer. Jij bent niet gemaakt om te zijn als alle anderen. Jij bent gemaakt om jezelf te zijn, jouw ware essentie wie jij in de kern bent. Hoe mooi is het om jezelf te kunnen zijn. Opstaan met energie in de ochtend en zin in je dag te hebben, het volhouden en ervan kunnen genieten. Kies jij voor jezelf? Ik nu wel en ik voel en vertrouw op mijn onderbuikgevoel, every day a bit more, op mijn sacrale energie. Dit gun ik jou ook!

Wil jij jouw Human Design ontdekken?

Neem gerust contact met mij op voor een reading, of als je nog vragen hebt!