Cacao Ceremonie

Leer luisteren naar jouw innerlijke stem

In iedereen schuilt een innerlijke kracht. Dankzij de kracht van cacao kun jij vanuit ontspannen staat van zijn werken aan jouw intenties, doelen en aarden. Je kunt in jouw innerlijke kracht gaan staan en je authentieke zelf omarmen. Jij kunt communiceren met jouw onderbuik gevoel, je intuïtie en onderbewuste. Je kunt antwoorden krijgen op jouw diepste vragen.

Tijdens deze cacao ceremonie wordt er gevisualiseerd, gereflecteerd en losgelaten. Zo kun je belemmerende gedachten, vastgeroeste overuitingen en patronen gedag zeggen. Wanneer jij echt hebt losgelaten kun jij gaan ZIJN. ZIJN in het moment, jezelf ZIJN. Dan pas creëer je ruimte in jezelf waaruit iets kan ontstaan. Leer luisteren naar jouw innerlijke stem en vind jouw authentieke zelf. Ruim op en vind jouw innerlijke kracht waarin jij mag staan en stralen!

Dankzij deze ultieme heart body and soul opener kun jij je echt gaan verbinden met je authentieke jezelf, jouw lichaam en intuïtie. Jij mag en kan ik jouw eigen kracht komen te staan. Dankzij deze sessie in combinatie met de rauwe cacao kun jij meer antwoorden en inzichten krijgen in jezelf en jouw leven. Je krijgt meer energie van de cacao en creativiteit kan weer gaan stromen.

Waarom rauwe cacao?

Eeuwen geleden maakten de Maya’s al een krachtig magisch drankje van rauwe cacao. Het werd gebruikt voor rituelen en ceremonies. Het werd gezien als een drank van de goden. Het dient als ultieme hartopener en om helemaal te kunnen aarden en ZIJN.

De werking van cacao is herontdekt en wordt nu gezien als super food. Rauwe cacao zit namelijk bomvol vitamines, mineralen en verhoogt de doorbloeding. Het kan jouw lichaam helpen helen, ontgiften en geeft een enorme boost aan jouw immuunsysteem!

Daarnaast zorgt cacao voor een euforisch gevoel. Dit komt door het stofje serotonine, ook wel het gelukshormoon! Verder zit er in rauwe cacao tryptofaan, dat van nature je stemming verbetert, stress vermindert en helpt ontspannen. Dan is er nog fenylethylamine, een lichaamseigen stof dat het gevoel van liefde en verliefdheid kan geven.

Magnesium zit ook in de rauwe cacao wat een boost geeft aan je spieren en de overdracht van zenuwprikkels. Naast rauwe cacao zitten er ook kruiden in zoals pure cayennepeper die de cacao nog beter haar werk laten doen. Kortom, een super krachtig kopje vol liefde en ontzettend veel gezondheidsvoordelen!

De cacao die wij tijdens onze ceremonies gebruiken is van oorsprong uit Mexico. We vinden het erg belangrijk dat we weten dat alles eerlijk en puur is gemaakt. De intentie start al in de verbouwing van de cacao, dan bedoel ik de groei, pluk, vermaling, verpakking en de reis naar Nederland. De cacao hebben Janel van Holistic Temple en ik zelf van haar dierbare vriend en Sjamaan uit Mexico. De cacao die wij gebruiken tijdens de ceremonies is tevens te koop bij ons zodat jij voor jezelf speciale momentjes kunt blijven nemen! 

Hoe gaat een cacao ceremonie?

Wat je kunt verwachten

Dit verschilt aan wat voor cacao ceremonie je wilt deelnemen. Als je iets naar onderen scrolt kom je bij de diverse pakket keuzes zoals een 1 op 1, dit is een privé sessie speciaal voor jou ontwikkeld. Of misschien wil je met een small group voor jou en vriendinnen, familie, collega’s of iets anders een ceremonie ontvangen. De derde optie is Big Events, dit is een door ons georganiseerde cacao ceremonie met elke keer een andere locatie, setting en werken we met de energie van onder andere de maan en het seizoen. Wat overeen komt bij alle drie de ceremonies is dat je een ontspannende reis in jouw eigen lichaam maakt. We gaan bezig met loslaten, ontvangen, omarmen, je innerlijke kracht, kind, vuur, intuïtie en communiceren met jouw lieve onderbewuste.

We starten elke ceremonie met voorstellen, verbinden en een intentie zetten. Daarna volgt een fijne landingsmeditatie om even te landen in dit moment, even echt van top tot teen aarden. Aansluitend wordt er verteld over de rauwe cacao en deze daarna ritueel met de intentie gedronken. We belopen het pad naar jouw innerlijke prachtige zelf door middel van een visualisatie moment waarin wordt losgelaten en waarin je jezelf kunt helen en omarmen. Het is een prachtige soms emotionele ervaring. Na de cacao en visualisatie wordt er geschreven, dit kan aan de hand van de intentie en een specifieke schrijfopdracht passend bij de energie die er op dat moment speelt wat afhangt van de maan, sterrenbeeld en het seizoen. Alles is goed en er bestaat geen fout. De brief die je schrijf is voor jou, je hoeft het met niemand te delen en mag deze mee naar huis om soms deze terug te lezen. Hoe vaker je leest hoe meer effect het heeft. Alles waar je op focust groeit. Daarna wordt er een kaart getrokken uit de inzicht kaarten set, deze wordt gedeeld in het sharing moment. We bespreken wat je voelde, zag, opmerkte bij jezelf. We nemen de tijd tijdens de ceremonie om weer in contact te komen met onze mind, body and soul. In verbinding met jouw authentieke zelf mag je meer aan jezelf geven, ontvangen, jouw innerlijke stem laten horen en je intuïtie volgen.

Bij de 1 op 1 ceremonie en small group ceremonie is er extra verdieping, reflectie en een soundhealing inbegrepen. Bij de Big Events is er soundhealing, Critical Alignment Yoga en soms extra dingen zoals Breath Work, Live muziek en andere toffe dingen. We bewegen mee met de energie van de maan en voelen wat we elke keer mogen toevoegen. De basis blijft hetzelfde van elke ceremonie al is de aankleding elke keer uniek en de energie in de groep ook door alle prachtige mensen die er elke keer deelnemen. Aan het einde van de ceremonie drinken we wat water want, hydrateren is heel goed voor je! We kletsen graag na en nemen afscheid en hopelijk zien we je weer eens lieve jij!

Mijn pakketten

Mogelijkheden voor een cacao ceremonie

1 op 1

€195,-

Deze ceremonie is helemaal speciaal voor jou. Je maakt een deep dive in je innerlijke zijn. Je leert aarden, rusten, ruimte in nemen en in je kracht staan. Luisteren naar je gevoel, je intuïtie en jouw innerlijke kracht. In deze ceremonie ga je cacao drinken, journalen, delen, een inzicht kaart trekken en een visualisatie meditatie doen. Je krijgt tools mee en de ervaring. Een cadeau aan jezelf die jij verdient want jij bent het waard!

Small Group

€75,- p.p.

Een privé ceremonie voor jou en je vriend(innen), familie of collega’s. Maximaal 6 personen en minimaal twee personen. Deze ceremonie wordt speciaal op jullie aangepast en op maat gemaakt naar jullie wens. Dit kan zijn werken aan een bepaald thema. Geen idee wat je wilt en graag kennis maken met cacao, dat kan ook natuurlijk! Een fijne ervaring voor persoonlijke groei, inzichten en bonding. Een cadeau aan jezelf en je dierbaren.

Big Events

€66,- p.p

Samen met Janel van Holistic Temple organiseer ik grotere evenementen op diverse locaties in Friesland. Elk evenement staat in het teken van een bepaald thema of onderwerp, waarbij we werken werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. De events bestaan uit verschillende onderdelen. Naast een cacao ceremonie, ontvang je ook Critical Alignement Yoga, Sound Healing, Reiki en elke keer net iets extra’s anders moois.

De voordelen
van cacao

  • Rauwe cacao zit bomvol vitamines en mineralen zoals: serotonine (gelukshormoon), tryptofaan (ontspanning en stress verminderen), fenylethylamine en magnesium
  • Helpt het lichaam ontgiften dankzij de antioxidanten en geeft je immuunsysteem een enorme boost
  • Helpt je in jouw kracht te komen en bij intenties en doelen
  • Het geeft energie, creativiteit gaat stromen. Je voelt je gemotiveerder, productiever en positiever.
  • Heeft een aardende werking.

Ontdek de ervaringen van anderen

Afgelopen zondag ben ik bij mijn 2e cacao ceremonie geweest van Janel en Lara. Zij zijn twee zulke warme vrouwen die je meenemen naar een ontspannen,rustgevende en liefdevolle plek waar je je alleen maar thuis kunt voelen en je gevoelens mag uiten. Of dat dan angst, verdriet, vrolijkheid of plezier is. Aan het einde van de middag ga je weer opgeladen en ontspannen naar huis

Liefs Y.

Lieve Lara en Janel. Wat een heerlijk ontspannen middag. 

Ik was op een weiland vol bloemen langs de vloedlijn in Portugal tijdens Lara haar visualisatie. Na deze middag bij jullie ben ik helemaal ZEN! Dank jullie wel!

Liefs R.

Lieve Lara en Janel Ik ben heel trots op jullie. Jullie maken van de ceremonie een feestje. De wereld wordt een stuk mooier van mensen zoals jullie. Bedankt voor het meemaken van deze ontzettend fijne en bijzondere middag

Liefs J.

De cacao ceremonie was een bijzondere ervaring! Janel en Lara waren goed op elkaar afgestemd en vulden elkaar perfect aan wat zorgde voor een warme, vrije en mooie sfeer! De cacao ceremonie was een totaal nieuwe ervaring voor mij, nog nooit eerder zoiets gedaan! Het creëerde voor mij rust in m’n hoofd & lichaam. En een moment van helemaal in het NU zijn. Iets waar ik nu dagelijks aan terug denk, om ook in de drukte van het dagelijks leven terug te keren naar de rust die ik daar voelde en eigenlijk altijd in mij en jou is. Nieuwe ervaringen zijn altijd een verrijking, en deze ceremonie was dankzij Janel en Lara

Liefs Renske

Fysiotherapeut

Elke ceremonie is weer een betovering, een reis die je elke keer weer dichterbij jezelf brengt. Als ik bij jullie ben voel ik altijd zoveel rust, liefde en waardering. Dit brengt me in balans en laat me op mn gemak voelen. 

De ceremonie is altijd goed ingedeeld, duidelijk en heel fijn begeleid. Ik ben meer dan trots op jullie. Ik houd van jullie mijn stukjes goud

Liefs Miranda

Owner Silver Lioness Vintage

Bedankt lieve Lara en Janel voor weer een bijzonder moment vol overgave.

Ik heb nog beter mezelf kunnen accepteren na deze bijeenkomst. Minder streng zijn naar mezelf en mijn grenzen vanuit een liefdevolle plek aanvoelen en benoemen. Ik sta meer open met een hart vol liefde om te ontvangen en te geven. Ik kan niet wachten tot de volgende ceremonie. Bedankt! Namasté

Liefs Carla

Owner De Holistische Hulpverlener

Veelgestelde vragen

Alles wat je nog wilt weten over cacao

Wat is het verschil tussen rauwe cacao (voor ceremonies) en cacaopoeder uit de supermarkt?
De cacao die wordt gebruikt bij de ceremonie is van Kakalina Kakao en is in de meest pure vorm behouden voor een krachtig effect. De poeder in de winkel is bewerkt zodat het makkelijk is op te lossen. Om cacaopoeder te maken moet het gescheiden worden van de cacaoboter, dit gebeurt onder hoge hydraulische druk. De resten die dan overblijven worden fijn gemalen tot de cacaopoeder wat dus minder krachtig is.
Kan je dagelijks cacao drinken?
Cacao is veilig om dagelijks te drinken, luister hierbij altijd wel naar je lichaam om te voelen wat het beste bij jou past. De effecten van cacao kunnen vrij subtiel zijn en een langere doorwerking hebben.
Heeft rauwe cacao bijwerkingen?
Cacao kan een licht uitdrogend effect hebben omdat het ontgiftend werkt. Water drinken is dus super belangrijk! Daarnaast kan een hogere dosering zwaar op de maag vallen. Het kan fijn zijn om niet te zwaar te eten van tevoren. Luister hierin goed naar jouw eigen lichaam. Wel is het belangrijk als je antidepressiva gebruikt te overleggen met de arts van tevoren i.v.m. de cacao een contra-indicatie kan hebben. Verder is het van belang rekening te houden met dat cacao je hart sneller laat kloppen dus als je hart problemen hebt adviseren wij je tevens te overleggen met je arts.
Kunnen kinderen ook cacao drinken?
Ja in principe wel maar een kleinere dosering. Een kind is kleiner dan een volwassen persoon. Tevens zal een kind het lekkerder vinden met meer plantaardige melk en dit verzacht en verlicht het effect ook van de cacao. Voelen is belangrijk, zowel het kind als de ouder. Daarnaast als je kind gezondheidsproblemen raden we je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Kan je cacao drinken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?
Cacao bevat in kleine mate cafeïne en theobromine wat zorgt voor een stimulerend effect. Er wordt geadviseerd om een langere dosering cacao te nuttigen tijdens zwangerschap of borstvoeding. De cacao heeft veel voordelen waar je als zwangere of net bevallen vrouw veel baat bij kan hebben. Het geeft extra kracht en positieve energie. We raden je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Welke outfit dragen tijdens een ceremonie?
Waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Altijd wel fijn om een truitje mee te nemen of fijne sokken als je het snel koud krijgt. Soms lig je even stil en dan kun je afkoelen. Het is belangrijk dat jij je helemaal kunt ontspannen, dus je outfit keuze zou je daar het beste op kunnen aanpassen.

Wil je deelnemen aan een cacao ceremonie?

Of heb je misschien eerst nog een vraag? Neem gerust contact met mij op! Dan help ik je verder.