Wil jij een LEAP sessie ervaren? →

NL / EN

Sacred Cacao Ceremony

Leer luisteren naar jouw innerlijke stem

In een cacao ceremonie wordt cacao gedronken. De focus ligt op het openen van het hart, het zetten van intenties en doelen vanuit ontspanning, Kracht en liefde mag vrijuit stromen. Het is een diepe, liefdevolle reis waarin je helemaal mag thuis komen bij jezelf, in jouw pure krachtige zijn. Je verbind met jouw hart dankzij de kracht van cacao. Een prachtige manier om vanuit je hoofd terug te komen in je body, heart en om te verbinden met je soul. Zo kun je blokkades, negatieve gedachtes, patronen en overtuigingen loslaten en van angst naar liefde en dankbaarheid bewegen.

Dankzij deze ultieme heart opener kun jij je echt gaan verbinden met je authentieke essentie, jouw lichaam en intuïtie. Jij mag in jouw eigen kracht staan vanuit liefde en compassie. Dankzij de ceremonie in combinatie met de rauwe cacao kun jij meer antwoorden en inzichten krijgen in jezelf en jouw leven. Je krijgt meer energie van de cacao en creativiteit mag weer gaan stromen. Laat je meenemen door mama cacao.

Waarom rauwe cacao?

Eeuwen geleden maakten de Maya’s al een krachtig magisch drankje van rauwe cacao. Het woord cacao is afkomstig van het Maya woord Ka’kau n Chokola’j wat samen chocola drinken betekent. Inheemse stammen verbinden al duizenden jaren met cacao door middel van rituelen en ceremonies om te communiceren met onze innerlijke wijsheid, energie in en om ons heen in de wereld te activeren. Cacao is de ultieme hartopener om helemaal te kunnen aarden en te kunnen ZIJN.

De werking van cacao is herontdekt en wordt tegenwoordig gezien als super food gezien het bomvol vitamines, mineralen zit en de doorbloeding verhoogt. Het kan jouw lichaam helpen helen, ontgiften en geeft een enorme boost aan het immuunsysteem. Daarnaast zorgt cacao voor een euforisch gevoel. Dit komt door het stofje serotonine, ook wel het gelukshormoon. Verder zit er in rauwe cacao tryptofaan, dat van nature je stemming verbetert, stress vermindert en helpt ontspannen. Verder is er nog fenylethylamine, een lichaamseigen stof dat het gevoel van liefde en verliefdheid kan geven.Magnesium zit er ook in wat een boost geeft aan je spieren en de overdracht van zenuwprikkels. Naast rauwe cacao zitten er ook kruiden in zoals pure cayennepeper die de cacao nog beter haar werk laten doen. Kortom, een super krachtig kopje vol liefde en ontzettend veel gezondheidsvoordelen!

De cacao die gebruikt word tijdens de ceremonies die ik faciliteer en space hold zijn van oorsprong uit Peru van mijn vriendin Nathalie haar Kakalina Kakao. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om te weten waar de cacao vandaan komt. Graag weet ik of alles echt puur en eerlijk is voor alle partijen. De intentie start al in de verbouwing van de cacao: in de groei, pluk (fair payment for workers and farmers), vermaling, verpakking en de reis naar Nederland. De reden ik wens te weten waar de cacao vandaan komt is omdat ik invoel welke spirit gewenst is bij welke ceremonie. Cacao heeft een spirit en een eigen smaak en hier respectvol mee omgegaan is een must. Het is een eer om te mogen werken met dit prachtige magische plant medicijn.

Hoe gaat een cacao ceremonie?

Wat je kunt verwachten

We komen samen met elkaar om te verbinden, dit kan 1 op 1 in een privé sessie of in een groep. De opties vind je hier onder. Wat bij beide opties overeen komt is dat de basis hetzelfde is. Er wordt gewerkt met het eeuwen oude medicijn rauwe cacao in ceremonie vorm met rituelen om het hart te openen, in verbinding te komen met ons hart, creativiteit, levensenergie en kracht. Thuis komen in jezelf vanuit verbinding met jouw hart en intuïtie. 

Book your Sacred Cacao Ceremony

PRIVATE SESSION

€120

 

Deze cacao ceremonie is helemaal speciaal voor jou en op jouw afgestemd. Je maakt gaat verbinden met jouw innerlijke zelf, jouw hart, gevoel, intuïtie en jouw kracht. In deze hart openende ceremonie van twee uren waarin je cacao ceremonieel drinkt, rituelen ervaart, journalen, sound healing, delen, doen een mooie oefening, trekken van een inzicht kaart en ontvangen een visualisatie meditatie. Je krijgt naast deze bijzondere ervaring en inzichten ook praktische tips en tools voor dagelijks gebruik. Dit is een waardevol cadeau aan jezelf wat jij verdiend.

DUO SESSION

€222

 

Een op maat gemaakte duo ceremonie die jullie verbindt met jullie innerlijke zelf en elkaar. In twee uren deze ultieme hart openende ceremonie ervaren waarin je cacao ceremonieel drinkt, rituelen ervaart, journalen, sound healing, delen, doen een mooie oefening, trekken van een inzichtkaart en ontvangen een visualisatie meditatie. Jullie krijgen naast deze bijzondere ervaring en inzichten ontvang je ook praktische tips en tools voor dagelijks gebruik. Het is een waardevol cadeau aan jezelf en aan elkaar, omdat jullie het waard zijn!

GROUP CEREMONY

€65

Tijdens een cacao ceremonie in een groep word er naast ceremonieel cacao gedronken ook gedeeld in een sharing cirkel, inzichtgevende kaarten getrokken, er kunnen opdrachten zijn. In de ceremonie worden eeuwen oude gebruiken zoals rituelen en stappen toegepast om de cacao te eren. Er wordt altijd een visualisatie meditatie toegepast met sound healing en energetisch werk. Elke ceremonie is uniek en er kan een thema aan zitten zoals de Volle maan, Nieuwe maan, Inner Child, Regressie, Grounding, Chakra’s, etc. Een ceremonie duurt 2 a 3 uren.

De voordelen
van cacao

  • Rauwe cacao zit bomvol vitamines en mineralen zoals: serotonine (gelukshormoon), tryptofaan (ontspanning en stress verminderen), fenylethylamine en magnesium
  • Helpt het lichaam ontgiften dankzij de antioxidanten en geeft je immuunsysteem een enorme boost
  • Helpt je in jouw kracht te komen
  • Helpt bij intenties, dromen en doelen
  • Het geeft energie, creativiteit gaat stromen.
  • Je voelt je gemotiveerder, productiever en positiever.
  • Heeft een aardende werking.

Ontdek de ervaringen van anderen

De cacao ceremonie was een bijzondere ervaring! Er was een warme, vrije, veilige en mooie sfeer! De cacao ceremonie was een totaal nieuwe ervaring voor mij, nog nooit eerder zoiets gedaan! Het creëerde voor mij rust in m’n hoofd & lichaam. En een moment van helemaal in het NU zijn. Iets waar ik nu dagelijks aan terug denk, om ook in de drukte van het dagelijks leven terug te keren naar de rust die ik daar voelde en eigenlijk altijd in mij en jou is. Nieuwe ervaringen zijn altijd een verrijking en deze ceremonie was dat zeker!

Liefs Renske

Fysiotherapeut

Elke ceremonie is weer een betovering, een reis die je elke keer weer dichterbij jezelf brengt. Als ik bij je ben voel ik altijd zoveel rust, liefde en waardering. Dit brengt me in balans en laat me op mijn gemak voelen. De ceremonies die je organiseert zijn altijd goed ingedeeld, duidelijk en heel fijn begeleid. De cacao is heerlijk en fijn bereid met kruiden en fijn om te drinken.

Ik ben meer dan trots op je. Ik houd van jou mijn stukje goud. Jou zien is altijd weer een kadootje!

Liefs Miranda

Owner Silver Lioness Vintage

Bedankt lieve lieverd voor weer een bijzonder moment vol overgave. Ik heb nog beter mezelf kunnen accepteren na deze ceremonie. Minder streng zijn naar mezelf en mijn grenzen vanuit een liefdevolle plek aanvoelen en benoemen. Ik sta meer open met een hart vol liefde om te ontvangen en te geven. Ik kan niet wachten tot de volgende ceremonie. Bedankt! Namasté

Liefs Carla

Holistische Hulpverlener

Veelgestelde vragen

Alles wat je nog wilt weten over cacao

Wat is het verschil tussen rauwe cacao (voor ceremonies) en cacaopoeder uit de supermarkt?
De cacao die wordt gebruikt bij de ceremonie is van Kakalina Kakao en is in de meest pure vorm behouden voor een krachtig effect. De poeder in de winkel is bewerkt zodat het makkelijk is op te lossen. Om cacaopoeder te maken moet het gescheiden worden van de cacaoboter, dit gebeurt onder hoge hydraulische druk. De resten die dan overblijven worden fijn gemalen tot de cacaopoeder wat dus minder krachtig is.
Kan je dagelijks cacao drinken?
Cacao is veilig om dagelijks te drinken, luister hierbij altijd wel naar je lichaam om te voelen wat het beste bij jou past. De effecten van cacao kunnen vrij subtiel zijn en een langere doorwerking hebben.
Heeft rauwe cacao bijwerkingen/ medicatie?

Cacao kan een licht uitdrogend effect hebben omdat het ontgiftend werkt. Water drinken is dus super belangrijk! Daarnaast kan een hogere dosering zwaar op de maag vallen. Het kan fijn zijn om niet te zwaar te eten van tevoren. Luister hierin goed naar jouw eigen lichaam. Wel is het belangrijk als je antidepressiva gebruikt te overleggen met de arts van tevoren i.v.m. de cacao een contra-indicatie kan hebben. Verder is het van belang rekening te houden met dat cacao je hart sneller laat kloppen dus als je hart problemen hebt adviseren wij je tevens te overleggen met je arts. Voor de ceremonie start word dit nogmaals gevraagd, het is jouw verantwoordelijkheid om eerlijk te delen zodat we allemaal tijdens de ceremonie veilig kunnen zijn. 

Kunnen kinderen ook cacao drinken?
Ja in principe wel maar een kleinere dosering. Een kind is kleiner dan een volwassen persoon. Tevens zal een kind het lekkerder vinden met meer plantaardige melk en dit verzacht en verlicht het effect ook van de cacao. Voelen is belangrijk, zowel het kind als de ouder. Daarnaast als je kind gezondheidsproblemen raden we je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Kan je cacao drinken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?
Cacao bevat in kleine mate cafeïne en theobromine wat zorgt voor een stimulerend effect. Er wordt geadviseerd om een langere dosering cacao te nuttigen tijdens zwangerschap of borstvoeding. De cacao heeft veel voordelen waar je als zwangere of net bevallen vrouw veel baat bij kan hebben. Het geeft extra kracht en positieve energie. We raden je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Welke outfit dragen tijdens een ceremonie?
Waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Altijd wel fijn om een truitje mee te nemen of fijne sokken als je het snel koud krijgt. Soms lig je even stil en dan kun je afkoelen. Het is belangrijk dat jij je helemaal kunt ontspannen, dus je outfit keuze zou je daar het beste op kunnen aanpassen.

Wil je deelnemen aan een cacao ceremonie?

Of heb je nog een vraag? Neem gerust contact met mij op!