Cacao Ceremonie

Leer luisteren naar jouw innerlijke stem

In iedereen schuilt een innerlijke kracht. Dankzij de kracht van cacao kun jij vanuit ontspannen staat van zijn werken aan jouw intenties, doelen en aarden. Je kunt in jouw innerlijke kracht gaan staan en je authentieke zelf omarmen. Jij kunt communiceren met jouw onderbuik gevoel, je intuïtie en onderbewuste. Je kunt antwoorden krijgen op jouw diepste vragen.

Tijdens deze cacao ceremonie wordt er gevisualiseerd, gereflecteerd en losgelaten. Zo kun je belemmerende gedachten, vastgeroeste overuitingen en patronen gedag zeggen. Wanneer jij echt hebt losgelaten kun jij gaan ZIJN. ZIJN in het moment, jezelf ZIJN. Dan pas creëer je ruimte in jezelf waaruit iets kan ontstaan. Leer luisteren naar jouw innerlijke stem en vind jouw authentieke zelf. Ruim op en vind jouw innerlijke kracht waarin jij mag staan en stralen!

Dankzij deze ultieme heart body and soul opener kun jij je echt gaan verbinden met je authentieke jezelf, jouw lichaam en intuïtie. Jij mag en kan ik jouw eigen kracht komen te staan. Dankzij deze sessie in combinatie met de rauwe cacao kun jij meer antwoorden en inzichten krijgen in jezelf en jouw leven. Je krijgt meer energie van de cacao en creativiteit kan weer gaan stromen.

Waarom rauwe cacao?

Eeuwen geleden maakten de Maya’s al een krachtig magisch drankje van rauwe cacao. Het werd gebruikt voor rituelen en ceremonies. Het werd gezien als een drank van de goden. Het dient als ultieme hartopener en om helemaal te kunnen aarden en ZIJN.

De werking van cacao is herontdekt en wordt nu gezien als super food. Rauwe cacao zit namelijk bomvol vitamines, mineralen en verhoogt de doorbloeding. Het kan jouw lichaam helpen helen, ontgiften en geeft een enorme boost aan jouw immuunsysteem!

Daarnaast zorgt cacao voor een euforisch gevoel. Dit komt door het stofje serotonine, ook wel het gelukshormoon! Verder zit er in rauwe cacao tryptofaan, dat van nature je stemming verbetert, stress vermindert en helpt ontspannen. Dan is er nog fenylethylamine, een lichaamseigen stof dat het gevoel van liefde en verliefdheid kan geven.

Magnesium zit ook in de rauwe cacao wat een boost geeft aan je spieren en de overdracht van zenuwprikkels. Naast rauwe cacao zitten er ook kruiden in zoals pure cayennepeper die de cacao nog beter haar werk laten doen. Kortom, een super krachtig kopje vol liefde en ontzettend veel gezondheidsvoordelen!

De cacao die gebruikt word tijdens ceremonies die ik organiseer is van oorsprong uit Mexico, Peru of Guatamala. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om te wetten waar de cacao vandaan komt. Ik wil graag weten of alles echt eerlijk en puur is gemaakt. De intentie start al in de verbouwing van de cacao, dan bedoel ik de groei, pluk, vermaling, verpakking en de reis naar Nederland. De reden dat je drie diverse landen ziet waar de cacao vandaan komt is dat ik invoel welke spirit gewenst is bij welke ceremonie. Cacao heeft namelijk een spirit en een eigen smaak. Hier vertel ik tijdens de ceremonie meer over. 

Hoe gaat een cacao ceremonie?

Wat je kunt verwachten

Dit verschilt aan wat voor cacao ceremonie je wilt deelnemen. Als je iets naar onderen scrolt kom je bij de diverse pakket keuzes zoals een 1 op 1, dit is een privé sessie speciaal voor jou ontwikkeld. Of misschien wil je met een private group voor jou en vriendinnen, familie of collega’s ontvangen. De derde optie is group ceremony, dit is een grote cacao ceremonie. Deze ceremonies (zie events) plan ik vaak zelf in bij een locatie of ik wordt door jou ingehuurd om een grote ceremonie te doen op jouw locatie en/ of retraite. Wat overeen komt bij alle drie de ceremonies is dat je een ontspannende reis in jouw eigen lichaam maakt. We gaan bezig met loslaten, ontvangen, omarmen, je innerlijke kracht, kind, elementen, intuïtie en communiceren met jouw lieve onderbewuste. Dankzij de energie die er op dat moment speelt waar ik mij in verdiep (bv. volle/ nieuwe maan) tune ik daar op in om een ceremonie te creëren die écht op diep niveau werk voor jou. 

 

Mijn pakketten

Mogelijkheden voor een cacao ceremonie

1 op 1

€200,-

Deze ceremonie is helemaal speciaal voor jou. Je maakt een deep dive in je innerlijke zijn. Je leert aarden, rusten, ruimte in nemen en in je kracht staan. Luisteren naar je gevoel, je intuïtie en jouw innerlijke kracht. In deze ceremonie van 2 uur ga je cacao drinken, journalen, delen, een inzicht kaart trekken en een visualisatie meditatie doen. Je krijgt tools mee en de ervaring. Een cadeau aan jezelf die jij verdient want jij bent het waard!

Private ceremony

€80,- p.p.

Een privé ceremonie voor jou en je vriend(innen), familie of collega’s. Maximaal 6 personen en minimaal twee personen. Deze ceremonie wordt speciaal op jullie aangepast en op maat gemaakt naar jullie wens. Dit kan zijn werken aan een bepaald thema. Of als je graag kennis wilt maken met cacao, dat kan ook natuurlijk! Een fijne ervaring voor persoonlijke groei, inzichten en bonding tussen jou een jouw dierbaren. Deze ceremonie duurt 3 uren

Group ceremony

€69,- p.p

Tijdens de grote groep ceremonies die ik zowel zelf organiseer als in te huren ben is er een max. aantal van 12 personen. Er is naast mij altijd een spaceholder aanwezig. Er wordt gedeeld over de (maan) energie, er is een landmeditatie, cacao ceremonie, visualisatie meditatie, dans, muziek, inzicht kaart, journal opdracht, sharing cirkel, diep verbinden met jezelf en de groep. Elke ceremonie is uniek en er kan een thema aan zitten (Volle maan, Nieuwe maan, Inner Child, Grounding, Chakra’s, etc.). Deze ceremonie duurt 3 uren.

De voordelen
van cacao

  • Rauwe cacao zit bomvol vitamines en mineralen zoals: serotonine (gelukshormoon), tryptofaan (ontspanning en stress verminderen), fenylethylamine en magnesium
  • Helpt het lichaam ontgiften dankzij de antioxidanten en geeft je immuunsysteem een enorme boost
  • Helpt je in jouw kracht te komen en bij intenties en doelen
  • Het geeft energie, creativiteit gaat stromen. Je voelt je gemotiveerder, productiever en positiever.
  • Heeft een aardende werking.

Ontdek de ervaringen van anderen

Afgelopen zondag ben ik bij mijn 2e cacao ceremonie geweest van twee prachtige vrouwen. Zij zijn twee zulke warme vrouwen die je meenemen naar een ontspannen, rustgevende en liefdevolle plek waar je je alleen maar thuis kunt voelen en je gevoelens mag uiten. Of dat dan angst, verdriet, vrolijkheid of plezier is. Aan het einde van de middag ga je weer opgeladen en ontspannen naar huis. Mijn lange reis naar huis, Amsterdam was erg fijn.

Liefs Yana

Zangeres

 Lieve pure Lara. Dankjewel. Wat een heerlijk ontspannen middag was dit. Ik kwam terecht op een prachtige plek tijdens jouw hypnose (visualisatie). Dank zij de cacao en jouw fijne stem die mij begeleidde kwam ik op de meest prachtige plekken. Ik was in een weiland vol kleurrijke bloemen en later liep ik langs de vloedlijn in Portugal. Deze reis was magisch en onvergetelijk. Na deze middag kan ik zeggen dat ik mijzelf, mijn innerlijke kind en ziel respecteer, lief heb en meer van mijzelf mag houden. Dankbaar ben ik voor jou heldere vrouw voor deze inzichten met jouw begeleidende stem. Als ik het zou ‘moeten’ omschrijven zou ik zeggen MAGISCH en zeker een aanrader voor elk levend wezen op deze aarde. Cadeautje aan jezelf. Ik kom zeker nog maal dit was een verrijking.

Liefs M.

Lieverds! Ik ben heel trots op jullie. Jullie maken van de ceremonie een feestje. De wereld wordt een stuk mooier van mensen zoals jullie. Bedankt voor het meemaken van deze ontzettend fijne en bijzondere middag

Liefs J.

De cacao ceremonie was een bijzondere ervaring! Jullie waren goed op elkaar afgestemd en vulden elkaar perfect aan wat zorgde voor een warme, vrije en mooie sfeer! De cacao ceremonie was een totaal nieuwe ervaring voor mij, nog nooit eerder zoiets gedaan! Het creëerde voor mij rust in m’n hoofd & lichaam. En een moment van helemaal in het NU zijn. Iets waar ik nu dagelijks aan terug denk, om ook in de drukte van het dagelijks leven terug te keren naar de rust die ik daar voelde en eigenlijk altijd in mij en jou is. Nieuwe ervaringen zijn altijd een verrijking, en deze ceremonie was dankzij jullie vrouwen!

Liefs Renske

Fysiotherapeut

Elke ceremonie is weer een betovering, een reis die je elke keer weer dichterbij jezelf brengt. Als ik bij jullie ben voel ik altijd zoveel rust, liefde en waardering. Dit brengt me in balans en laat me op mn gemak voelen. De ceremonie is altijd goed ingedeeld, duidelijk en heel fijn begeleid. Ik ben meer dan trots op jullie. Ik houd van jullie mijn stukjes goud

Liefs Miranda

Owner Silver Lioness Vintage

Bedankt lieverd voor weer een bijzonder moment vol overgave. Ik heb nog beter mezelf kunnen accepteren na deze bijeenkomst. Minder streng zijn naar mezelf en mijn grenzen vanuit een liefdevolle plek aanvoelen en benoemen. Ik sta meer open met een hart vol liefde om te ontvangen en te geven. Ik kan niet wachten tot de volgende ceremonie. Bedankt! Namasté

Liefs Carla

Owner De Holistische Hulpverlener

Veelgestelde vragen

Alles wat je nog wilt weten over cacao

Wat is het verschil tussen rauwe cacao (voor ceremonies) en cacaopoeder uit de supermarkt?
De cacao die wordt gebruikt bij de ceremonie is van Kakalina Kakao en is in de meest pure vorm behouden voor een krachtig effect. De poeder in de winkel is bewerkt zodat het makkelijk is op te lossen. Om cacaopoeder te maken moet het gescheiden worden van de cacaoboter, dit gebeurt onder hoge hydraulische druk. De resten die dan overblijven worden fijn gemalen tot de cacaopoeder wat dus minder krachtig is.
Kan je dagelijks cacao drinken?
Cacao is veilig om dagelijks te drinken, luister hierbij altijd wel naar je lichaam om te voelen wat het beste bij jou past. De effecten van cacao kunnen vrij subtiel zijn en een langere doorwerking hebben.
Heeft rauwe cacao bijwerkingen/ medicatie?

Cacao kan een licht uitdrogend effect hebben omdat het ontgiftend werkt. Water drinken is dus super belangrijk! Daarnaast kan een hogere dosering zwaar op de maag vallen. Het kan fijn zijn om niet te zwaar te eten van tevoren. Luister hierin goed naar jouw eigen lichaam. Wel is het belangrijk als je antidepressiva gebruikt te overleggen met de arts van tevoren i.v.m. de cacao een contra-indicatie kan hebben. Verder is het van belang rekening te houden met dat cacao je hart sneller laat kloppen dus als je hart problemen hebt adviseren wij je tevens te overleggen met je arts. Voor de ceremonie start word dit nogmaals gevraagd, het is jouw verantwoordelijkheid om eerlijk te delen zodat we allemaal tijdens de ceremonie veilig kunnen zijn. 

Kunnen kinderen ook cacao drinken?
Ja in principe wel maar een kleinere dosering. Een kind is kleiner dan een volwassen persoon. Tevens zal een kind het lekkerder vinden met meer plantaardige melk en dit verzacht en verlicht het effect ook van de cacao. Voelen is belangrijk, zowel het kind als de ouder. Daarnaast als je kind gezondheidsproblemen raden we je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Kan je cacao drinken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?
Cacao bevat in kleine mate cafeïne en theobromine wat zorgt voor een stimulerend effect. Er wordt geadviseerd om een langere dosering cacao te nuttigen tijdens zwangerschap of borstvoeding. De cacao heeft veel voordelen waar je als zwangere of net bevallen vrouw veel baat bij kan hebben. Het geeft extra kracht en positieve energie. We raden je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Welke outfit dragen tijdens een ceremonie?
Waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Altijd wel fijn om een truitje mee te nemen of fijne sokken als je het snel koud krijgt. Soms lig je even stil en dan kun je afkoelen. Het is belangrijk dat jij je helemaal kunt ontspannen, dus je outfit keuze zou je daar het beste op kunnen aanpassen.

Wil je deelnemen aan een cacao ceremonie?

Of heb je misschien eerst nog een vraag? Neem gerust contact met mij op! Dan help ik je verder.