Cacao Ceremonie

Leer luisteren naar jouw innerlijke stem

In iedereen schuilt een innerlijke kracht. In een cacao ceremonie wordt cacao gedronken, ligt er focus op het openen van het hart, het zetten van intenties en doelen vanuit ontspanning, kracht en liefde mag vrijuit stromen. Het is een diepe, krachtige liefdevolle reis waarin je helemaal mag thuis komen bij jezelf, in jouw pure krachtige zelf. Je verbind met jouw hart dankzij de kracht van cacao. Een prachtige manier om vanuit je hoofd terug te komen in je body, heart en om te verbinden met je soul. Zo kun je blokkades, negatieve gedachtes, patronen en overtuigingen loslaten en van angst naar liefde en dankbaarheid bewegen. 

Dankzij deze ultieme heart body and soul opener kun jij je echt gaan verbinden met je authentieke jezelf, jouw lichaam en intuïtie. Jij mag en kan ik jouw eigen kracht komen te staan. Dankzij deze sessie in combinatie met de rauwe cacao kun jij meer antwoorden en inzichten krijgen in jezelf en jouw leven. Je krijgt meer energie van de cacao en creativiteit mag weer gaan stromen.

Waarom rauwe cacao?

Eeuwen geleden maakten de Maya’s al een krachtig magisch drankje van rauwe cacao. Het woord cacao is afkomstig van het Maya woord Ka’kau n Chokola’j wat samen chocola drinken betekent. Inheemse stammen verbinden al duizenden jaren met cacao door middel van rituelen en ceremonies om te communiceren met onze innerlijke wijsheid, energie in en om ons heen in de wereld te activeren.Cacao is de ultieme hartopener om helemaal te kunnen aarden en te kunnen ZIJN.

De werking van cacao is herontdekt en wordt nu gezien als super food. Rauwe cacao zit bomvol vitamines, mineralen en verhoogt de doorbloeding. Het kan jouw lichaam helpen helen, ontgiften en geeft een enorme boost aan het immuunsysteem. Daarnaast zorgt cacao voor een euforisch gevoel. Dit komt door het stofje serotonine, ook wel het gelukshormoon. Verder zit er in rauwe cacao tryptofaan, dat van nature je stemming verbetert, stress vermindert en helpt ontspannen. Verder is er nog fenylethylamine, een lichaamseigen stof dat het gevoel van liefde en verliefdheid kan geven.Magnesium zit er ook in wat een boost geeft aan je spieren en de overdracht van zenuwprikkels. Naast rauwe cacao zitten er ook kruiden in zoals pure cayennepeper die de cacao nog beter haar werk laten doen. Kortom, een super krachtig kopje vol liefde en ontzettend veel gezondheidsvoordelen!

De cacao die gebruikt word tijdens de ceremonies die ik organiseer is van oorsprong uit Peru en Guatamala. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om te weten waar de cacao vandaan komt. Graag weet ik of alles echt puur en eerlijk is. De intentie start al in de verbouwing van de cacao: in de groei, pluk, vermaling, verpakking en de reis naar Nederland. De reden dat je twee diverse landen ziet waar de cacao vandaan komt is omdat ik invoel welke spirit gewenst is bij welke ceremonie. Cacao heeft een spirit en een eigen smaak en hier mag respectvol mee omgegaan worden. Het is een eer om te mogen werken met dit prachtige magische medicijn.

Hoe gaat een cacao ceremonie?

Wat je kunt verwachten

We komen samen met elkaar om te verbinden, dit kan 1 op 1 of in een groep, de opties vind je hier onder in de pakketten. Wat bij alle opties overeen komt is dat de basis hetzelfde is. Er wordt gewerkt met het eeuwen oude medicijn rauwe cacao in ceremonie vorm met rituelen om het hart te openen, in verbinding te komen met ons hart, creativiteit, levensenergie en kracht. Thuis komen in jezelf vanuit verbinding met jouw hart en intuïtie. 

Wat overeen komt bij alle drie de ceremonies is dat je een ontspannende reis in jouw eigen lichaam maakt. We gaan bezig met loslaten, ontvangen, omarmen, je innerlijke kracht, kind, elementen, intuïtie en communiceren met jouw lieve onderbewuste. Dankzij de energie die er op dat moment speelt waar ik mij in verdiep (bv. volle/ nieuwe maan) tune ik daar op in om een ceremonie te creëren die écht op diep niveau werk voor jou. 

 

Mijn pakketten

Mogelijkheden voor een cacao ceremonie

1 op 1

€220

 

Deze ceremonie is helemaal speciaal voor jou. Je maakt een deep dive in je innerlijke zijn. Je leert aarden, rusten, ruimte in nemen en in je kracht staan. Luisteren naar je gevoel, je intuïtie en jouw innerlijke kracht. In deze ceremonie van 2 uur ga je cacao drinken, journalen, delen, een inzicht kaart trekken en een visualisatie meditatie doen. Je krijgt tools mee en de ervaring. Een cadeau aan jezelf die jij verdient want jij bent het waard!

 

Group ceremony

€65

 

Tijdens de grote groep ceremonies die ik zowel zelf organiseer als in te huren ben is er een max. aantal van 10 personen. Bij grotere groepen is er altijd een space holder aanwezig. Er wordt gedeeld over de (maan) energie, landmeditatie, cacao ceremonie, visualisatie meditatie, muziek, inzicht kaart, journal opdracht, sharing cirkel, diep verbinden met jezelf en de groep. Elke ceremonie is uniek en er kan een thema aan zitten (Volle maan, Nieuwe maan, Inner Child, Regressie, Grounding, Chakra’s, etc.). Deze ceremonie duurt 2 a 3 uren.

 

De voordelen
van cacao

  • Rauwe cacao zit bomvol vitamines en mineralen zoals: serotonine (gelukshormoon), tryptofaan (ontspanning en stress verminderen), fenylethylamine en magnesium
  • Helpt het lichaam ontgiften dankzij de antioxidanten en geeft je immuunsysteem een enorme boost
  • Helpt je in jouw kracht te komen en bij intenties en doelen
  • Het geeft energie, creativiteit gaat stromen. Je voelt je gemotiveerder, productiever en positiever.
  • Heeft een aardende werking.

Ontdek de ervaringen van anderen

Afgelopen zondag ben ik bij mijn 2e cacao ceremonie geweest van twee prachtige vrouwen. Zij zijn twee zulke warme vrouwen die je meenemen naar een ontspannen, rustgevende en liefdevolle plek waar je je alleen maar thuis kunt voelen en je gevoelens mag uiten. Of dat dan angst, verdriet, vrolijkheid of plezier is. Aan het einde van de middag ga je weer opgeladen en ontspannen naar huis. Mijn lange reis naar huis, Amsterdam was erg fijn.

Liefs Yana

Zangeres

 Lieve pure Lara. Dankjewel. Wat een heerlijk ontspannen middag was dit. Ik kwam terecht op een prachtige plek tijdens jouw hypnose (visualisatie). Dank zij de cacao en jouw fijne stem die mij begeleidde kwam ik op de meest prachtige plekken. Ik was in een weiland vol kleurrijke bloemen en later liep ik langs de vloedlijn in Portugal. Deze reis was magisch en onvergetelijk. Na deze middag kan ik zeggen dat ik mijzelf, mijn innerlijke kind en ziel respecteer, lief heb en meer van mijzelf mag houden. Dankbaar ben ik voor jou heldere vrouw voor deze inzichten met jouw begeleidende stem. Als ik het zou ‘moeten’ omschrijven zou ik zeggen MAGISCH en zeker een aanrader voor elk levend wezen op deze aarde. Cadeautje aan jezelf. Ik kom zeker nog maal dit was een verrijking.

Liefs M.

Lieverds! Ik ben heel trots op jullie. Jullie maken van de ceremonie een feestje. De wereld wordt een stuk mooier van mensen zoals jullie. Bedankt voor het meemaken van deze ontzettend fijne en bijzondere middag

Liefs J.

De cacao ceremonie was een bijzondere ervaring! Jullie waren goed op elkaar afgestemd en vulden elkaar perfect aan wat zorgde voor een warme, vrije en mooie sfeer! De cacao ceremonie was een totaal nieuwe ervaring voor mij, nog nooit eerder zoiets gedaan! Het creëerde voor mij rust in m’n hoofd & lichaam. En een moment van helemaal in het NU zijn. Iets waar ik nu dagelijks aan terug denk, om ook in de drukte van het dagelijks leven terug te keren naar de rust die ik daar voelde en eigenlijk altijd in mij en jou is. Nieuwe ervaringen zijn altijd een verrijking, en deze ceremonie was dankzij jullie vrouwen!

Liefs Renske

Fysiotherapeut

Elke ceremonie is weer een betovering, een reis die je elke keer weer dichterbij jezelf brengt. Als ik bij jullie ben voel ik altijd zoveel rust, liefde en waardering. Dit brengt me in balans en laat me op mn gemak voelen. De ceremonie is altijd goed ingedeeld, duidelijk en heel fijn begeleid. Ik ben meer dan trots op jullie. Ik houd van jullie mijn stukjes goud

Liefs Miranda

Owner Silver Lioness Vintage

Bedankt lieverd voor weer een bijzonder moment vol overgave. Ik heb nog beter mezelf kunnen accepteren na deze bijeenkomst. Minder streng zijn naar mezelf en mijn grenzen vanuit een liefdevolle plek aanvoelen en benoemen. Ik sta meer open met een hart vol liefde om te ontvangen en te geven. Ik kan niet wachten tot de volgende ceremonie. Bedankt! Namasté

Liefs Carla

Owner De Holistische Hulpverlener

Veelgestelde vragen

Alles wat je nog wilt weten over cacao

Wat is het verschil tussen rauwe cacao (voor ceremonies) en cacaopoeder uit de supermarkt?
De cacao die wordt gebruikt bij de ceremonie is van Kakalina Kakao en is in de meest pure vorm behouden voor een krachtig effect. De poeder in de winkel is bewerkt zodat het makkelijk is op te lossen. Om cacaopoeder te maken moet het gescheiden worden van de cacaoboter, dit gebeurt onder hoge hydraulische druk. De resten die dan overblijven worden fijn gemalen tot de cacaopoeder wat dus minder krachtig is.
Kan je dagelijks cacao drinken?
Cacao is veilig om dagelijks te drinken, luister hierbij altijd wel naar je lichaam om te voelen wat het beste bij jou past. De effecten van cacao kunnen vrij subtiel zijn en een langere doorwerking hebben.
Heeft rauwe cacao bijwerkingen/ medicatie?

Cacao kan een licht uitdrogend effect hebben omdat het ontgiftend werkt. Water drinken is dus super belangrijk! Daarnaast kan een hogere dosering zwaar op de maag vallen. Het kan fijn zijn om niet te zwaar te eten van tevoren. Luister hierin goed naar jouw eigen lichaam. Wel is het belangrijk als je antidepressiva gebruikt te overleggen met de arts van tevoren i.v.m. de cacao een contra-indicatie kan hebben. Verder is het van belang rekening te houden met dat cacao je hart sneller laat kloppen dus als je hart problemen hebt adviseren wij je tevens te overleggen met je arts. Voor de ceremonie start word dit nogmaals gevraagd, het is jouw verantwoordelijkheid om eerlijk te delen zodat we allemaal tijdens de ceremonie veilig kunnen zijn. 

Kunnen kinderen ook cacao drinken?
Ja in principe wel maar een kleinere dosering. Een kind is kleiner dan een volwassen persoon. Tevens zal een kind het lekkerder vinden met meer plantaardige melk en dit verzacht en verlicht het effect ook van de cacao. Voelen is belangrijk, zowel het kind als de ouder. Daarnaast als je kind gezondheidsproblemen raden we je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Kan je cacao drinken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?
Cacao bevat in kleine mate cafeïne en theobromine wat zorgt voor een stimulerend effect. Er wordt geadviseerd om een langere dosering cacao te nuttigen tijdens zwangerschap of borstvoeding. De cacao heeft veel voordelen waar je als zwangere of net bevallen vrouw veel baat bij kan hebben. Het geeft extra kracht en positieve energie. We raden je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hierover hebt.
Welke outfit dragen tijdens een ceremonie?
Waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Altijd wel fijn om een truitje mee te nemen of fijne sokken als je het snel koud krijgt. Soms lig je even stil en dan kun je afkoelen. Het is belangrijk dat jij je helemaal kunt ontspannen, dus je outfit keuze zou je daar het beste op kunnen aanpassen.

Wil je deelnemen aan een cacao ceremonie?

Of heb je misschien eerst nog een vraag? Neem gerust contact met mij op! Dan help ik je verder.